torsdag den 30. april 2009

Rejseplanen

Det har nok ikke undgået nogens opmærksomhed, at Mexico er en smule ramt af noget fælles ondt i halsen for tiden. De har en ny muteret influenza, som ifølge pålidelige kilder IKKE bør kaldes "svineinfluenza". Og selvom reaktionerne og forholdsreglerne lige nu virker lidt overdimensionerede, har vi alligevel ladet vores rejseplan påvirke af verdenshysteriet, så vi nu hopper helt over Mexico på vores vej ned gennem Mellemamerika. Så håber jeg bare ikke, at den udbreder sig for meget.
Det vil sige, at ruten nu lyder:

Florida
Vi lander i Miami. Derfra tager vi en Greyhound bus op nordpå til Orlando, hvor vi skal se Kennedy Space Center og Sea World blandt andet. Vi vil også gerne ned forbi Everglades for at se lidt på alligatorer og andre sjove dyr. Hvis vi kan nå det - og det her er måske lige ambitiøst nok - vil vi også gerne ned over de mange små øer til Key West.

Belize
Vi flyver fra Miami til Belize City den 11. Her vil vi tage dykkercertifikat og se lidt nærmere på verdens næststørste koralrev. Vi skal også forbi Cockscomb Basin Wildlife Santuary og måske se jaguarer.

Guatemala
Noget af det jeg glæder mig mest til, er at se de store mayaruiner i Tikal. Det bliver også fedt, hvis vi tager et spanskkursus i Antigua. Og så vil vi også se Lago de Atitlán - altså Atitlansøen.

El Salvador
Måske tager vi igennem El Salvador, men kun hvis det ellers lige passer med bussen, for vi er endnu ikke stødt på noget fantastisk, vi bare må se der. Men jeg er åben overfor forslag, hvis nogen kender til noget interessant i El Salvador?

Honduras
Vi skal se Copán Ruinas - en lille koloniby og nogle gamle mayaruiner. Måske tager vi igennem Gracias - en tidligere spansk hovedstad i Mellemamerika - og mere sikkert vil vi gerne til den Lenca-dominerede by La Esperanza, som ligger ret højt og derfor har en del koldere temperaturer

Nicaragua
Vi ved ikke helt, hvad vi skal se i Nicaragua endnu. Det finder vi ud af undervejs. Men vi tænker på at besøge en dansker dernede og få lidt insiderviden.

Costa Rica
Uh, her skal vi se nogle kæmpe skildpadder, Leatherback turtles, i Parque Nacional Tortuguero. Vi vil også gerne forbi San José og Parque National Corcovado.

Panama
Måske skal vi vandre lidt ved bjergbyen Boquete. Vi vil gerne forbi Panama City, for nu trænger vi vist snart til lidt rigtig by, og så skal vi helt sikkert prøve lidt sejllads på Panama-kanalen.

Colombia
Vi sejler nok fra Panama til Colombia. Her skal vi se lidt forskelligt, men først og fremmest skal vi finde Babara Duran - Sørens biologiske mor. Og mon ikke vi på vej ned kommer igennem hovedstaden, Bogotá?

Ecuador
Der er ingen særlige planer for Ecuador, for vi aner ikke, hvor meget tid, vi har tilbage. Planmæssigt flyver vi fra hovedstaden, Quito, den 14. juli, men vi kan også rykke datoen, hvis det bliver for presset.

Der kan selvfølgelig ske en masse ændringer undervejs, og alle de her ting er jo bare noget, vi vil sigte efter, når vi leder efter den næste bus, som skal føre os ned gennem Mellemamerika. Vi ser, hvad vi finder undervejs.

Jeg glæder mig til at blogge videre om rejsen, når jeg er PÅ rejsen.
Vi skrives ved...

søndag den 26. april 2009

Nedtællingen er startet...

7 dage tilbage i Danmark, og SÅ flyver vi til Miami. Det bliver fantastisk. Jeg glæder mig virkelig. Men er også en smule stresset over det. Hvordan skal jeg nå at få styr på mig selv, min bagage og mit hjem inden næste mandag, når jeg skal arbejde helt frem til torsdag og allerede har tre aftaler om socialt samvær inden afgang?
ARH!
Men okay. Det skal nok gå. Og uanset hvordan det så end går, så skal det nok blive helt aldeles fantastisk. Jeg tvivler ikke.

Nå, men det her er egentlig også bare en stadfæstelse af bloggen - jeg er åben over for kritik, kommentarer og forslag. Jeg vil jo gerne gøre det så smart og praktisk som muligt.