onsdag den 27. maj 2009

Sólo hablo un poco español

Okay, jeg køber nok ikke hele indianeruniformen. Vi har lige været på marked i Antigua, og en rigtig indianernederdel koster op til 600 quetzales, hvilket svarer til omkring 450 danske kroner. Så vigtigt var det vist heller ikke. Men jeg har købt en rigtig indiansk overdel. Broderet i hånden over otte måneder. Det må være nok for nu.

Det var rigtig spændende i går, da vi sammen med vores spanskskole besøgte en lille indianerlandsby uden for Antigua, San Antonio. Vi blev modtaget af en flok indianerkvinder, som gerne ville sælge os deres håndlavede dragter, tasker, punge, bælter, æsker, piber og meget mere. Men først fortalte de os en hel del om deres skikke og deres tøj. Nogle af de andre elever blev instrueret i både bryllupstradition og -dans. Jeg har opgivet at uploade en videooptagelse af det.


Bagefter fik vi lov at prøve at lave en tortilla – de små pandekager, som man får til et hvilket som helst måltid næsten. Det er ofte ikke et spørgsmål, om man skal have tortilla. Det er mere et spørgsmål om hvor mange, man skal have.

Der er naturligvis ikke tortilla til morgenmad. Nu bor vi hos Margaritha, en ældre kvinde, som laver traditionel mad til os morgen, middag og aften. Det er meget billigt og rigtig godt. Morgenmaden er en hel del bedre end på de ellers meget dyrere hoteller i Florida.

I går fik vi pandekager med frugt og yoghurt, og i dag fik vi friskskåret ananas, vandmelon, mango og andre frugter, jeg ikke kan navnet på. Dejligt. Men ikke så mættende. Det holdt ikke til frokost. Efter 2-3 timers spanskundervisning var vi helt færdige, og måtte have en håndlavet sandwich fra den nærmeste lille madbod, inden vi kunne færdiggøre undervisningen.
I det hele taget er det meget udmattende at have fem timers en-til-en undervisning hver dag, men vi vil jo gerne lære sproget, og vi trænger i den grad til hjælp.

Det er også dejligt at prøve at blive det samme sted mere end to overnatninger. Helt afslappende, at man ikke skal tænke på næste bus og hvor, vi kan efterlade oppakningen. Vi starter i skole klokken otte om morgenen, og så har vi fri 13.00. Uoverskueligt tidligt for Søren især, men på den måde har vi masser af tid til at tage ud og se noget andet om eftermiddagen.
I morgen vil vi se nærmere på en af de tre vulkaner, som ligger rundt om Antigua, og Søren drømmer også om at leje knallerter eller scootere og køre op i bjergene på udflugt. Lad os nu se.

Hasta luego mis amigos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar